Dag 1

14 juni 2016


Vlucht van Amsterdam naar Vancouver

Alles gepakt, ik weet niets te verzinnen wat we vergeten kunnen zijn. Vanochtend 7 uur opgestaan, douchen, aankleden, ontbijt. Tigo kwam nog even een knuffel geven voor hij naar school ging.

Kim heeft ons naar de metro gebracht (nog 1 minuut). Nog een kus, snel snel en net de metro gehaald. Op Centraal Station even uitzoeken hoe de OV pas werkt voor de trein en op tijd in de goeie trein na betaling van de verhoging op het perron!

Het avontuur gaat beginnen!

Met de trein gaat prima. Geen haltes en met ruim een uur uit en thuis. Nou ja, thuis en uit eigenlijk. Op Schiphol even zoeken, zelf inchecken, zelf je paspoort scannen, zelf je koffer inklaren en een label erom plakken. Oké, klaar (uiteindelijk) …. De eerste Starbucks! De douane was weer een nieuwe belevenis, alles uit de tassen, alle lenzen los in een bak (soort rechthoekige afwasteil), echt alles los en er in. Zelf door de scan en handen omhoog, daarna een persoonlijke fouillering ook nog even aan de BH van Joke trekken (er kan van alles in verstopt zitten) en alles weer inpakken.

Door naar de Gate en met een half uur vertraging (de slurf was ingeregend) konden we het vliegtuig in.

Wat een krappe bedoening zeg. Ik weet dat ik niet één van de slankste ben, maar Jan vond het ook! Als we ooit nog een keer zo’n lange vlucht maken gaan we eerste klas heel serieus overwegen.

Verzorging was prima, genoeg te drinken en te eten (niet zo lekker, maar ja) en schermpje met voldoende films, series, info en zelfs spelletjes.

Op Vancouver even spannend, lang op de 2e koffer gewacht. Er liep een mevrouw met een Beagle langs de bagage maar verder geen strenge maatregelen. De douane was wel gewapend en had een vest aan, maar we konden zo door.

004 IMG 4157.JPG

De autoverhuur zoeken en in een héél grote SUV, (Jan helemaal in zijn nopjes met een Hyundai Santa Fe) Vancouver ingereden en dankzij Tomtom het hotel snel gevonden middenin China Town.

Koffie gemaakt, heel even bijkomen hoor, naar toilet en bij de buurman een Quarterpounder en een Mc Chicken gegeten. Smaakt hetzelfde alleen ketchup bij de patatjes.

Teruglopend naar de kamer leek ik wel dronken. Ik stond te tollen op mijn benen!

Dus …… naar bed en dan wordt je om 24:00 uur, 02:00 uur en 03:00 uur wakker en ga je maar de eerste dag in het dagboek schrijven.

Ik ga zo eerst de koffer opnieuw inrichten en lezen wat we vandaag gaan doen.

005 IMG 4167 cr.JPG

Naar dag 2

© Canada 2021