Dag 10

23 juni 2016


Vanmorgen 0m 06:30 uur opgestaan. We vonden een brief van de lobby onder de deur geschoven dat we met een telefoontje en de sleutelkaartjes achterlaten mochten vertrekken.

Het is bewolkt vandaag, we zien de bergen bijna niet. Alles weer ingepakt, we worden er steeds handiger in. Daarna ontbijten in een tentje waar ze alleen zoete dingen serveerden, pannekoeken, croissants, kaneelbroodjes, muffins enz. Het werd een pannekoek boter suiker (crêpe, zo'n lichte) en een croissant voor Jan en een volkoren pannekoek met ham, kaas en ei voor mij, met een sloot koffie erbij.

  

Ready to go! Op naar Clearwater. Onderweg zie je het landschap veranderen van groen naar rotsiger, ruiger. De bergen allemaal in de wolken. Af en toe een spatje regen. Wij zijn zelfs  boven in de bergen door de wolken gereden. Langzamerhand klaart het op en komt de zon zelfs door.

Het is echt niet te beschrijven hoe mooi het hier is. Er komen nu ook loofbomen in het landschap. Soms rijden we langs lupinen (allemaal paars) waarvoor je bij Intratuin zomaar €100,00 voor kwijt zou zijn, zoveel en oranje bloemen, waarvan ik de naam niet weet.

Een aantal keren gestopt voor het uitzicht, een foto, brandstof tanken en of voor de 'washroom' en iets te eten of drinken. Verder toch wel de hele dag aan het rijden geweest.

DSC 6506 PS.JPG

Vlak voordat we er waren, nog een foto gemaakt van een roofvogel, ik denk een arend en een zeearend bovenop een boom zien zitten en er voor gestopt, maar we waren of al te ver of hij was al weer weggevlogen. Maar ze zitten hier dus wel.

Om 16:10 uur na 418 kilometer aangekomen in het hotel, ziet er prima uit, sober maar compleet. Behalve de Wi-fi, wat zijn we thuis toch verwend met 150/15 Mb snelheid. Jan heeft hier gemeten en kwam niet verder dan 0,83/0,00 Mb. 

Meteen een tafeltje gereserveerd voor het eten vanavond, want de receptionist vertelde dat er nog een bus zou komen. Om 19:00 uur hadden we een tafel. Het is nu 17:20 uur, dus even bijkomen. Ik heb dit stukje geschreven, terwijl Jan naar Mc Cloud zat te kijken, zooo spannend.

IMG 4445 PS.JPG

Om 19:00 uur naar het restaurant. We namen allebei een 'steak', Jan met gebakken aardappelen en ik met gepofte aardappel. 

De specialiteit van de dag was zalm met dillesaus en een glas wijn, voor $26,00 en zonder glas wijn $23,00. Naast onze tafel zaten 4 mensen, pa, ma en 2 zonen (ik denk uit Frankrijk), waarvan de bestelling werd opgenomen. De vrouw nam de zalm. Toen de serveerster vroeg of ze de wijn ook wilde: "Do you want it with the wine?" Het antwoord van de vrouw was: "No, with baked potatoe". Je kunt me dan wegdragen, ik kwam niet meer bij.

Het eten was lekker, nog even met een stel uit Kinderdijk staan praten en nog even buiten gekeken. Ik ga nog even koffie zetten. Ik weet niet of ik dat al vermeld had, maar in elke accomodatie is er gelegenheid om koffie of thee te maken, bijna altijd een magnetron, een koelkast en soms zelfs een gootsteen met servies en bestek.

We zijn best moe van heel de dag rijden dus we zullen het niet laat maken denk ik, of Mc Cloud moet nog komen …….

Naar dag 11

© Canada 2021