Dag 12

25 juni 2016


Om 07:00 uur was ik op, meteen douchen en opruimen, het thuisfront appen en klaarmaken voor het vertrek. Dat zal geen emotioneel afscheid zijn. Ik zal de vliegtuigmotoren in de badkamer van de afzuiging en die van de airco niet echt missen en ook de ongezellige eetzaal niet! Vier rijen met tafels aan elkaar met formica tafelbladen, zo sfeervol (NOT).

De watervallen had ik niet willen missen. Onderweg met mensen uit Oregon (USA) gesproken. Ze waren met een camper, groter dan een RET bus en een nieuwe Jeep hing erachter. We hebben er een hele tijd achter gehangen.

Jan doet zich onderweg tegoed aan de kaneelstokjes en ik aan de dropjes die we van Ellen kregen bij vertrek, jammie en rijden lekker door. 

DSC 6636 PS.JPG DSC 6638 PS.JPG DSC 6652 PS.JPG

Gestopt bij Rearguard falls. Het was heel steil naar beneden lopen, ik twijfelde of ik zou gaan maar wilde geen spelbreker zijn. Nou ik heb er geen spijt van dat ik eigenwijs was. Wat een watergeweld, niet normaal. Ik stond achter een hek maar heel dichtbij. Er waren ook rafters, veel film en fotomateriaal.

DSC 6673 PS.JPG

Gestopt voor een broodje en tanken bij Mount Robson. Zo mooi, die bergen. Boekje met vogels en bloemen gekocht. Lekker vol weer verder. Om 14:20 -> 15:20 uur in Alberta! Ka-ching $98,00 om in het Nationaal park te rijden, kassa. 

Wat is dit ook weer mooi, lichtgroen tot turquoise water, de bergen, de natuur en ook het weer, vandaag. De bergen zijn hier ook weer anders, veel meer rotsen. Jan dacht dat we verkeerd zaten want volgens Tomtom moesten wij nog 1 kilometer en we zaten echt in the middle of nowhere. 

Schetst onze verbazing ...... we zijn er. In Pokahontas, net buiten Jasper in kleine "cabins", zo schattig. Gegeten in het restaurant, morgen doen we wel boodschappen. Er is een complete keuken en op het veldje tussen de huisjes kun je barbecueën.

DSC 6684 PS CR.JPG

Ik had de special of the day, een halve sparerib en 6 kippenvleugels, oftewel "half a rack of ribs and 6 chickenwings" en Jan een MPL burger. Geen toetje, maar in de winkel een ijsje gekocht, voor zometeen. Ik houd het hier nog wel even uit hoor, het is net een paradijs.

Naar dag 13

© Canada 2021