Dag 13

26 juni 2016


Ik was vroeg wakker, 05:15 uur of zo en ben om 06:00 uur maar opgestaan. Koffie gemaakt, spelletje op de iPad, douche, aankleden. 

Gisteravond zagen we een eekhoorn bij het huisje, ik had wat nootjes op tafel gelegd, maar hij had ze niet aangeraakt. Foto gemaakt van de berg, (waar we zo op kijken) die er met de ochtendzon erop heel anders uitziet dan gistermiddag. Jan wakker gemaakt en na zijn douche en aankleed ritueel naar het ontbijt $16,00 pp. voor een beetje cornflakes en 2 geroosterde boterhammen! Dat gaan we niet meer doen.

Straks boodschappen doen, maar we gaan eerst naar Maligne lake, daar moet je zijn geweest volgens de kenners. (ongeveer 72 kilometer rijden) Wij op pad en nog op de highway, wil een Elk oversteken. We konden hem goed zien, maar een foto was niet mogelijk helaas. Ik zag nog een berggeit bovenop een berg staan maar ook daarvan geen foto. Hij gaat lekker!

DSC 6699 PS.JPG

Elke zijweg vanaf de weg genomen op zoek naar "wildlife" (liefst beren). Onderweg heel veel moois gezien. Bij een P was de "5e brug", nog een viewpoint, overal snelstromende rivieren. Bij een andere P is Jan nog met z'n voeten in het water gegaan en die ervaring was ijskoud.

Bij "Medicine lake" ook een stuk verbrand bos gezien waar vorig jaar juli nog een brand was door blikseminslag.

Soms zie je opeens auto's aan de kant van de weg staan hadden ze me verteld. Dus toen we een bus en wat auto's zagen, zijn we gestopt en ja hoor! Een moederbeer met 2 welpjes. Heel veel foto's genomen. Één hele leuke kiek met z'n drietjes.

DSC 6770 PS.JPG

Toen kwamen we bij "Maligne lake", heel mooi. Een zachtgroen meer, ingesloten door bergen met sneeuw. Wel heel toeristisch, jammer. Een broodje en koffie genomen.

Op de terugreis staat er ineens een hert aan de linkerkant van de weg die op zijn gemak, de weg overstak. (foto genomen) Bij de plek waar we vanochtend rechts de moeder beer met kleintjes hadden gezien was het weer druk, iedereen keek en wees omhoog, ik uit de auto, bleken er 2 welpjes heel hoog in een boom te zitten en moeder beer was beneden. Foto gemaakt maar slecht te zien. Misschien waren het wel dezelfde.

DSC 6802 PS.JPG

Onze weg vervolgd. Zomaar links langs de weg minstens 7 berggeiten, waarvan 2 lammetjes. Daarna aan de linkerkant liep er één beer, die we zachtjes op zijn weg even zijn meegereden.

En als toetje nog 2 best grote beren aan de rechterkant gezien.

Gelukkig is Jan lekker lenig en kon hij vanachter het stuur omhoog klimmen en vanuit het open dak (best decadent) foto's maken. Ook hier zitten een paar heel mooie foto's bij.

DSC 6845 PS.JPG

Uiteindelijk aangekomen in Jasper, heel toeristisch maar heel anders dan in Whistler. Boodschappen gedaan, ze verkochten gewoon Venco drop in nederlandse verpakking, geld gepint en getankt.

Op dezelfde plek als vanochtend  langs de highway, waar we de Elk zagen, stonden er nu diversen te grazen. Weer niet mogelijk te stoppen, helaas, proberen we morgen misschien nog.

Ik heb vandaag gekookt, filet lapjes met krieltjes uit de oven en boontjes. Lekker op het terras gegeten en met de koffie aan dit verslag begonnen. De buren geven de eekhoorn iets en hij eet uit hun hand. Die is echt niet mensenschuw. Na een emotionele, spannende en adrenaline volle dag hebben we een borrel verdiend.

Naar dag 14

© Canada 2021