Dag 18

1 en 2 juli 2016


Vroeg opgestaan, we gaan naar huis! Jammer dat het is afgelopen, maar fijn om de kids weer te zien. Het is Canada-Day vandaag. Het is heel druk in de ontbijtzaal, dit hebben we nog niet eerder meegemaakt. We moesten wachten op een tafeltje. Er stonden zelfs mensen staand te eten. Na het ontbijt nog even de school "Mountain View" gezocht, maar dit was toch niet de school waar Jan op had gezeten. Zijn oude school bestaat denk ik gewoon niet meer. Dan maar alvast naar het vliegveld, het kan druk zijn door Canada-Day per slot van rekening.

20160701 104028 PS1.JPG

De auto ingeleverd bij het verhuurbedrijf, alles prima, geen schade en totaal 2651 kilometer afgelegd. Door naar de vertrekhal. Daar lopen heel veel vrijwilligers rond waar je je vragen kunt stellen. Vandaag hadden ze allemaal een witte blouse met een rood vest erover aan en een witte cowboy hoed op. De vrouwen een diadeem met 2 vlaggetjes en dat soort ongein. Het oranje van thuis met Koningsdag, zeg maar.

Nou ja in ieder geval vond de "onze" vrijwilliger ook dat we vroeg waren, sterker nog, we waren de eersten! Maakt niet uit, er kwam al snel een brits stel wat een extra koffer had met gekochte kleding, het zal in Engeland dus wel veel duurder zijn dan hier, want ik heb geen spullen kunnen ontdekken goedkoper dan in Nederland.

20160701 121112 PS.JPG

Bij het inchecken was er een stroomstoring, wat dan ook heel knullig werd aangepakt en opgelost en op hoop van zegen gingen onze koffers de band op, met handgeschreven labels eraan. Door naar de douane waar de controle heel wat minder streng dan op de heenweg op Schiphol.


2 juli 2016

Door naar de juiste gate, waar onze en andere namen werden omgeroepen om nog door te geven dat het uiteindelijk toch geautomatiseerd was. Na een lange, slapeloze vlucht van 8,5 uur, veilig geland en op Schiphol door Kim, Roland en Tigo opgewacht.

Het was een geweldige vakantie om nooit weer te vergeten, maar thuis zijn is toch ook weer lekker.

DSC 7190 PS.JPG


© Canada 2021