Dag 2

15 juni 2016


Om 03:00 uur klaarwakker en opgestaan. Dagboek geschreven en koffer opnieuw ingericht. Jan de foto’s op de laptop gezet en de website bijgewerkt. Om 06:30 uur “opgetut en aangekleed”, ontbijt in het hotel met heel veel aziaten. Tv keihard aan en eigen eten bij zich, garnalen met rijst enz. Het was een beetje kamperen met papieren bordjes, kopjes en plastic bestek.

001 DSC 5362 cr.JPG

Ontbijtje was goed en op naar Capilano Suspension Bridge. Een lange hangbrug die, met mensen erop, best wel bewoog. T-shirt voor Tigo, magneetje voor Rani en kerstding voor Branka gescoord in het souvenir winkeltje. De boardwalk die voor het grootste gedeelte in de bomen hing (best wel indrukwekkend en hoog), gedeeltelijk gelopen en de o zo grote bomen bewonderd! Niet normaal, zo mooi.

DSC 5390.JPG

Het begon te regenen en men verstrekte daar (gratis) gele poncho’s. De chinezen en andere aziaten (waar het van stikte) waren er gek op. Hele hordes gele vlekken, waar je ook keek.

Gezellige live muziek, goeie koffie gedronken met een muffin en vervolgens een eekhoorn, die tussen onze benen heen en weer liep om de kruimeltjes op te ruimen. Hier weer heel veel foto’s gemaakt. Maar in de regen is het toch minder, maar dat mocht de pret niet drukken.

DSC 5380.JPGDSC 5406.JPG


We moesten ook boodschappen hebben, maar Jan had een Shopping Mall opgezocht.

Prachtige winkels á la Bijenkorf, eigenlijk nog mooier. Telefoonkaart gekocht, in een Disney winkel onze ogen uitgekeken en inmiddels trek gekregen. In het Food Centre van deze Bijenkorf-achtige Shopping Mall, heel veel verschillende eettentjes en in het midden hiervan heel veel tafeltjes waar iedereen zat te eten, zelf ook wat genomen en verse jus d'orange erbij genuttigd.

IMG 0142.JPG

Gastown viel een beetje tegen, wel leuke gebouwen en een stoomklok op een hoek van de straat. Nog even naar Stanley Park gegaan en op een bankje langs het water, mensen, bootjes en watervliegtuigen gekeken. Hier ook de beroemde totempalen bekeken.DSC 5474.JPGDSC 5509.JPG


Hierna toch maar naar een supermarkt gezocht en bij de "Buy-Low Foods" boodschappen gedaan. Hier hebben wij Cola, melk, crackers en boter gekocht en een noodle soep. Daarna terug naar het hotel. Jan achter de laptop en ik voor pampus met de tv en de iPad op bed. Na de soep om 21:00 uur naar bed.

Naar dag 3

© Canada 2021