Dag 4

17 juni 2016


Vanochtend om 06:15 uur opgestaan en gedouched. Eerst even ontbijt. Het ontbijt bestond uit koffie, jus d'orange uit een automaat (dus pak), zoet beleg jam en stroop enz. Koude gekookte en reeds gepelde eieren. Heel veel soorten 'serials'. Havermout, melk, dik gesneden casino brood wit, bruin, bagels en muffins. In dit hotel ook wafels. In het vorige yoghurtjes en alles met wegwerp servies en bestek.

IJsklontjes in de koelbox gedaan, alles dicht en op slot, twee wafels voor op de boot en met een koffie 'to go', vanuit de eetzaal op naar Victoria en de boot. Spannend!!

We kwamen er vroeg, er moesten eerst nog 2 andere boten weg, maar het was prachtig weer, dus hebben we lekker in het zonnetje zitten kijken naar het vertek van deze mensen.

DSC 5592.JPG

Om 10:30 uur gingen we. Man man man, de tocht met de boot was al fantastisch. De boot waar wij op voeren was een boot die eerst gemaakt was voor de kustwacht. Toen we eenmaal de haven uit waren ging het gas vol open met 700pk. Best wel sensationeel als je ongeveer 55km per uur over het water gaat.

Wanneer je de eerste keer het spuiten uit het spuitgat hoort en je ziet daarna een stukje rug van een Bultrug walvis ........ Waanzinnig. Tranen in mijn ogen.

DSC 5666 cr.JPG

We gingen eigenlijk voor Orca's maar kregen Bultrug walvissen. Heel bijzonder is het wanneer ze veel wit hebben en deze hadden veel wit! Gordon, onze schipper, legde uit dat toen het jagen nog mocht, de "witte" het makkelijkst te jagen waren.

Een jonge walvis erbij die zich ging uitsloven en ging rollen in het water en slaan met de vinnen maakte het compleet.

DSC 5826 cr.JPG

De schipper wist nog een plekje waar een zee-otter kon zijn, dus daar gingen we op de terugreis nog langs. Op een stenen pukkel zeeleeuwen, zeehonden, een heel oude vuurtoren, (second old of the world) en een zee-otter, voor het eerst in 80 jaar weer gespot hier, als toegift maakte de reis compleet. Onbeschrijfelijk! Zo gaaf, zo cool!!

Leuk om gezien te hebben vanaf de boot, de berg "Mount Baker".

DSC 5947 cr.JPG

Mount Baker is een 3.286 meter hoge stratovulkaan, gelegen in Whatcom County in de Amerikaanse staat Washington.

Nog even wat boodschappen en terug naar het hotel om alles te verwerken.

Een lekker broodje gemaakt en gegeten en de foto's overgezet. Helaas ingedommeld en om 20:15 uur wakker geschrokken. Het ritme zal nu wel weer verstoord zijn, maar wat kan het schelen, 't is vakantie.

Morgen op weg naar Ucluelet. Ik ga een bakkie zetten.

Naar dag 5

© Canada 2021