Dag 5

18 juni 2016


Na het ontbijt, de auto ingeruimd, uitgechecked en nog even een coffee to go meegenomen. Daarna tanken en voor de zekerheid nog even gevraagd welke benzine. Hier moesten we eerst betalen en na het tanken afrekenen.

DSC 5990.JPG

Om 09:25 uur op weg en het regende een beetje. Onderweg gestopt bij een viewpoint, een stroomversnelling tussen heel veel rotsen.

Gestopt in Mill Bay voor wat souvenirs en in de supermarkt, ontbijt en lunch voor de komende dagen ingeslagen. Bij de kassa zie ik het naamplaatje van de caissière. Heet ze "Ineke". Ik dacht dat kan niet missen en ja hoor, ze kwam uit Heerenveen en vond het leuk even Nederlands te spreken. Hoe leuk is dat.

Verder op weg naar Ucluelet, onderweg af en toe regen en grijs bewolkt, beetje jammer. Helaas geen beren gezien. De natuur is zo mooi hier, dat kan je gewoon niet beschrijven. De bergen, de lucht, de bomen, opeens een riviertje of meertje, zelfs het gras of de bloemen, niet normaal gewoon, alles is mooi. Lange rit, we zijn ook wel een beetje moe als we aankomen om 16:55 uur. Maar de lucht is hier blauw.

Een heel klein huisje, vanaf de weg bijna niet te zien en via een trap te bereiken (speciaal voor mij, haha). Aan de knop van de voordeur hangt een soort kluisje, de code daarvan hadden we via een mail gekregen en voila daar was de sleutel van het huisje.

Halletje met leuk ladekastje, toilet, douche, wasmachine en droger. Trapje af leidde naar een zitje met bank, tafel stoel, tv en "DVD collectie". Vanuit de hal een trapje naar boven was de keuken met van alle gemakken voorzien een fornuis met oven om jaloers op te worden, koelkast, vriezer, vaatwasser, broodrooster, keukenmachine en leuke kastjes, tafel met 4 stoelen, balkonnetje naar buiten. Vervolgens nog een trapje hoger, de slaapkamer met 2 fauteuils, een radio en (fijn) extra toilet.

Een lekker kopje koffie gezet met een (uiteraard) stukje cheese cake. Heerlijk!!

De deur naar het balkon open en je hoort de vogels fluiten..... 

Vanuit het gastenboek las ik de tip voor het restaurant "Hanks", dus wij daar naar toe.

IMG 0196 cr.JPG

Onderweg staan er gewoon 2 hertjes aan de rand van de weg lekker te eten.

Lopen op het gemakkie zo dicht langs de auto dat ik ze bijna kon aaien. Helaas niet het grote fototoestel bij ons dus behelpen met de telefoon.

Bij Hanks was het druk, hard praten, 2 tv's aan met verschillende zenders en muziek, maar het eten was prima. Jan een porkburger en ik Caesar salade. Een bord heerlijke friet met lekkere saus, biertje en wijntje, prima!

De koffie echter was niet te drinken, maar die had ze ook niet gerekend.

Terug in het huisje, Jan aan de laptop, ik aan de iPad en een wasje gedaan. Niet omdat het moet, maar omdat het kan. En iets later (lees normaler) dan de vorige dagen mijn mandje opgezocht.

Tot morgen …..

Naar dag 6

© Canada 2021