Dag 8

21 juni 2016


Om 07:00 uur opgestaan.

Ge-appt met het thuisfront. Douche, ontbijt, geen buffet dit keer. We namen de "healthy one":  gepocheerde eieren op toast van bruin brood met een bakje fruit.

DSC 6148.JPG

Op naar de Ferry! In één keer doorgereden, nog 2 hertjes langs de kant van de weg gezien en we waren op tijd voor de boot van 12:50 uur. Kop Starbucks gedronken, daarna moest die grote plas koffie er ook weer uit, dus even naar het toilet en terug naar de auto.

Ik zag een zeearend vliegen heel hoog, maar helaas voor Tigo. Met inzoomen van de foto bleek het een seagull, weliswaar een andere kleur dan die wij thuis gewend zijn, maar toch. Aan dek hebben we het wegvaren bekeken en gefilmd en toen we het koud kregen naar binnen. Een lekkere kipburger in de cafetaria en in de stoelen van het uitzicht genoten.

DSC 6162.JPG

De mevrouw naast me vroeg of we uit Holland kwamen, haar moeder kwam ook uit Nederland. Meteen ruilde ze van stoel met haar moeder die in de Schravenzandestraat in Schiedam had gewoond! Ze is 55 jaar geleden toen ze 21 jaar was, geëmigreerd met haar man die Duitser was. 

Zij vindt Nederland lelijk en rommelig en zou nooit meer terug willen. Nou dat snappen we! Van de dochter kregen we nog de tip om naar Wells Gray Provincial Park in Clearwater te gaan waar het heel mooi moet zijn.

Aangekomen in Horseshoe Bay en vervolgens heel lang langs het water gereden op weg naar Whistler. Getankt, koffie in de nieuwe thermos bekers en weer door.

DSC 6198.JPG

Ik heb de eerste zwarte beer op de rotsen langs de weg gezien, helaas konden we daar niet stoppen, dus moet je mij op mijn woord geloven. Even gestopt voor wat foto's van de bergen en om 16:50 uur bij het hotel aangekomen. Het meisje aan de balie is gek op bitterballen en heeft een zus in Amsterdam. Zij vindt Nederland prachtig maar wel klein.

De spullen naar de kamer gebracht en meteen door het stadje geslenterd.

Whistler is een wintersport oord maar er was nu ook genoeg bedrijvigheid. We zijn tot het eind van de winkelstraat gelopen, foto van de Olympische ringen gemaakt en gegeten bij de Urban Grill. Jan een Jäger schnitzel met een biertje en heel lekkere friet en ik een halve kip van de BBQ, heerlijk.

IMG 4382.JPG DSC 6231.JPG IMG 0238.JPG

Moe maar voldaan terug naar het hotel waar we nu om 20:50 uur aan de koffie zitten.
Jan bewerkt de foto's en ik schrijf dit verslag.

Zo nu even met de voetjes omhoog. Tot morgen ……

Naar dag 9

© Canada 2021