Dag 9

22 juni 2016


Vanmorgen in een eettentje ontbeten. Tweemaal de "The Usual", oftewel 2 eieren, Jan "poched" en ik "over easy" met spek, 2 geroosterde bruine boterhammen en (natuurlijk, we vinden niets raar) gebakken aardappels. Wel lekker, maar toch.

Er was een filmploeg bezig met opnames van "pence vite", we denken een Franstalig tv programma.

DSC 6273 PS.JPG

Na wat informatie gekregen te hebben, even een vest en jas halen en op weg naar de "Peak to Peak Gondola", een kabelbaan 1,8 kilometer omhoog. En weer, het gaat vervelen misschien, maar zo mooi en weer niet normaal. Je kunt hier ook met fietsen omhoog en dan de afdaling fietsen, super om die gasten te zien.

Wij gingen in één keer naar boven met de gondel, zo mooi het uitzicht. Even wat gedronken en hier een grondeekhoorn gezien, uiteraard heel veel foto's genomen.

Ook hier weer Olympische Ringen en toen een gondel naar de andere berg.

Er was ons verzekerd dat we beren zouden zien op de berghelling, maar helaas. Weer niet. 

Bij de tweede bergtop lag sneeuw. Kinderen waren gewoon sneeuwballen aan het gooien. We hebben ruim 228 foto's gemaakt en ook gefilmd. Hier zagen we ook nog bosmarmotten. 

Foto uiteraard, daarna weer terug naar beneden en dat was wel even een dingetje voor mij, maar ik heb mezelf overwonnen en heb de skilift gedaan, wel heel goed vasthouden uiteraard. :)

Teruggelopen naar het hotel om 15:30 uur, om even bij te komen. Ik was doodmoe. Even zitten met koffie en een muffin hoor.

DSC 6354 PS.JPG DSC 6362 PS.JPG DSC 6417 PS.JPG

Om 17:00 uur het dorp in om te eten. Bij een tentje Jan een hamburger en ik een turkey sandwich gegeten nadat we voor Jan een T-shirt hadden gekocht. Hierna nog een coffee to go en in de auto op zoek naar beren. Geen beer gezien.

Vanmiddag heb ik namelijk geïnformeerd voor een "bear-tour", maar halleluja $189,00 pp., is me iets te veel! Het is blijkbaar niet voor ons weggelegd en om 20:00 uur lichtelijk teleurgesteld terug in het hotel.

Naar dag 10

© Canada 2021