Voorbereiding

Voordat we uiteindelijk op reis gingen, zijn we niet aan het volgende lijstje voorbij gegaan.


Doorlopende reisverzekering
Is deze geldig in Canada?

Zorgverzekering
Zijn we voldoende verzekerd buiten Europa?

Bankpasjes / Creditcard
De verschillende bankinstellingen laten weten dat we de pasjes in Canada willen gebruiken.

Paspoort
Een paspoort dient geldig te zijn tot minimaal zes maanden na binnenkomst. Daarnaast moet het paspoort een lege pagina bevatten voor een visumstempel.

Electronic Travel Authorization
De eTA is onderdeel van het ESTA-verdrag dat Mexico, de Verenigde Staten en Canada hebben gesloten. Als je als toerist naar het Noord-Amerikaanse continent reist, is er voor bovenstaande drie landen een optie om elektronisch een visum aan te vragen. In de VS heet dat de ESTA, in Canada de eTA. Dit hoef je alleen te doen voor het land waar je met boot of vliegtuig heen reist. Bij het reizen tussen deze landen per auto of camper, is het document niet nodig.

De eTA is vijf jaar geldig of korter als je paspoort eerder verloopt en kost CAD$ 7. Deze kan hier worden aangevraagd: Apply for an eTA

Overige documenten
Internationaal rijbewijs (IDP)
Het Internationaal rijbewijs is ook wel bekend als IDP of International Drivers Permit. Of er een verplichting is voor het IDP is een provinciale regeling. Voor British Columbia is een IDP alleen nodig als je meer dan zes maanden blijft. Echter in  Alberta is er een IDP altijd nodig voor toeristen. Daarnaast kom ik ook vaak de tip tegen om een IDP mee te nemen ter identificatie bij campings e.d., zodat je je paspoort niet hoeft af te geven.

National Discovery Pass
Om een van de nationale parken te mogen binnengaan is er toegangsgeld nodig. Deze kost maximaal CAD$9,80/persoon. Als je met maar een voertuig rijdt en je bent met meer dan twee personen is het voordeliger om het familietarief te betalen: CAD$ 19,60. 

De toegang is maar één dag geldig en maar voor één park. Als je dit vaak moet betalen is er ook nog een mogelijkheid om de National Discovery Pass aan te schaffen. Deze is een jaar lang geldig en kost maximaal CAD$67,40/persoon. En als je met een voertuig komt, is hier ook een familietarief voor van CAD$ 136,40. Deze is online verkrijgbaar en wordt gewoon richting Nederland verstuurd.© Canada 2021