Informatie

Sinds juni 2015 ben ik in het bezit van een quadcopter. Eigenlijk beter bekend als een drone.

Deze quadcopter, de Yuneec Q500+ Typhoon is de tweede in zijn generatie. Al een tijdje was ik op zoek naar een voor mij geschikte drone. Verschillende merken heb ik de revue laten passeren en had mijn zinnen gezet op een bekend merk, een DJI Phantom of de Parrot Bebop vanwege de stabiliteit. Veel filmpjes gezien en erg veel erover gelezen. Het enige nadeel wat ik kon vinden bij al de drones die ik had gezien dat, ondanks er goeie camera’s bij de drones zaten, zij allemaal een sterk ‘fish-eye effect hadden. Alleen de Parrot Bebop had dat fish-eye effect niet. De lens had een zicht van 180 graden en softwarematig werd dit teruggebracht naar een strak 16:9 beeld.

Een jaar later kwam er zowel bij de DJI als bij Yuneec een nieuwe generatie waarbij bij allebei het fish-eye effect grotendeels waren verdwenen. Door deze kwaliteit werd ik nog meer enthousiast. Ik wilde er graag één hebben en vooral de Yunee Q500+, omdat deze groter was en meer stabiliteit bij het vliegen en landen vertoonde

Het grote voordeel van deze Yuneec Q500+ is vooral dat deze in de controller een 5,5 inch schermpje heeft waarmee je kan zien wat de camera ‘ziet'. Bij de andere merken heb je een tablet of smartphone nodig om die beelden te kunnen zien.

Bij de Parrot Bebop heb je geen controller maar gebruik je je smartphone of tablet om je drone te besturen.

Verder is deze Yuneec Q500+ erg compleet. Het wordt geleverd in een aluminium koffer met twee accu’s, die een vliegtijd hebben van ongeveer 22 minuten elk. Genoeg tijd om lekker te vliegen en mooie beelden te maken van de omgeving.

© Drones 2018